Translate

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας


Το πρωί της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας, όπου και τέλεσε τον Αγιασμό.
Ο κ. Νεκτάριος έτυχε θερμής υποδοχής από τους δικαστικούς λειτουργούς και στον λόγο του τόνισε ότι εκείνοι βρίσκονται στο μεταίχμιο, μεταξύ της δικαιοσύνης του Θεού και εκείνης των ανθρώπων. Η Εκκλησία προσεύχεται και για εκείνους, προκειμένου να φωτισθούν από τον Χριστό, για την απονομή της δικαιοσύνης. Ο δικαστικός παίρνει δύναμη ατενίζοντας την εικόνα του Δεσπότου Χριστού.
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι αν οι άνθρωποι τηρούσαν τον νόμο του Θεού, θα εξέλειπαν οι λόγοι ύπαρξης των ανθρώπινων νόμων. Είναι παρήγορο το γεγονός ότι σήμερα στην εποχή του θρησκευτικού αποχρωματισμού, υπάρχουν ομάδες ανθρώπων, εν προκειμένω δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι και φόβο Θεού έχουν και σεβασμό στους Κληρικούς. Με αυτή την μικρή “μαγιά” ο Χριστός δεν θα μας αφήσει να καταστραφούμε, αρκεί εμείς να μην τον προδίδουμε με τον εν γένει βίο μας, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

Τέλος ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους δικαστικούς λειτουργούς ο Κύριος, δια πρεσβειών όλων των Αγίων να φωτίζει τον νου και την καρδιά τους, στις αποφάσεις που παίρνουν. 












Δεν υπάρχουν σχόλια: