Translate

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Η ακολουθία του Νυμφίου και επισκέψεις αγάπης σε ιδρύματα στην Κέρκυρα

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου της κωμοπόλεως των Κοινοπιαστών. Κατά την ακολουθία του Νυμφίου, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουτσούρης, ο οποίος εργάζεται επί πολλά χρόνια στην ενορία και την έχει αναδείξει σε μια πνευματική όαση, καθώς και οι μουσικολογιότατοι ιεροψάλτες κ. Μεταλληνός Δημήτριος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, και ο κ. Γρηγόριος Δραγανίγος, Θεολόγος, συνετέλεσαν ώστε να δημιουργηθεί κλίμα κατάνυξης και προσευχής . Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγον πνευματικόν στο εκκλησίασμα, λαμβάνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή, και ιδιαίτερα από την φράση, «αρθήσεται η Βασιλεία του Θεού αφ΄ υμών και δοθήσεται τοις έθνεσιν». Υπογράμμισε ότι ο λόγος αυτός του Κυρίου, ο οποίος αφορούσε τον λαόν του Ισραήλ, οι οποίοι τους απεσταλμένους του Θεού, τους απέκτειναν και τους λιθοβόλησαν, και τους προφήτες, και τους δικαίους, και όλους τους απεσταλμένους, προκειμένου να ανανήψει αυτός ο λαός του Θεού. Και ο λόγος του Κυρίου επαληθεύτηκε, έτσι ώστε ο νέος Ισραήλ και ο περιούσιος λαός του, να αποτελούν την Εκκλησία των Εθνών, που μπορεί μεν να προέρχεται εκ των εθνικών και των ειδωλολατρών, αλλά απεδείχθησαν περισσότερο πιστοί και αποδέκτες της Βασιλείας Του. Εκείνο το οποίο υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, είναι ότι όσο είναι δεκτικές οι καρδιές μας, της παρουσίας και της Χάριτος του Θεού, τόσο ο αληθινός Θεός θα αγιάζει την ζωή μας. Και επειδή τα σύγχρονα φαινόμενα αποδεικνύουν το αντίθετο και στην πατρίδα μας, αρθήσεται η Βασιλεία του Θεού και από την Ελλάδα μας, και θα εγκατασταθεί στις αγνές καρδιές των ανθρώπων της μαύρης ηπείρου.

Η διαπίστωση από την ιεραποστολή, η οποία διεξάγεται και από ιεραποστόλους της Πατρίδος μας, έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα και γεγονότα σε αυτούς τους ανθρώπους. Επομένως εμείς πρέπει να αναθεωρήσουμε την ζωή της αμαρτίας, της πλεονεξίας, της αδιαφορίας για τον Θεό, του εγωισμού και της ποικίλης κακίας, η οποία δυστυχώς κατακλύζει την πατρίδα μας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε την αγάπη του και τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του, στην ευλογημένη ενορία των Κοινοπιαστών.

Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε κοινωφελή ιδρύματα για να ευχηθεί στους τροφίμους. Πρώτα επήγε στις φυλακές μεταφέροντας δώρα, τα οποία έχουν ανάγκη οι φυλακισμένοι, στο Δημοτικό και στο Καθολικό γηροκομείο, με περιορισμό στο νοσοκομείο και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλεως, διότι είναι κλειστές οι δομές από πλευράς επισκεψιμότητος. Εις δε, το ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Η Πλατυτέρα» της Ιεράς μας Μητροπόλεως, επισκέπτεται ο Σεβασμιώτατος ανήμερα της εορτής του Πάσχα για να γευματίσει μαζί τους, και να ευχηθεί στους τροφίμους και στο προσωπικό της Ιεράς Μητροπόλεως.















Δεν υπάρχουν σχόλια: