Translate

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων Πόλεως.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αποστολική Περικοπή της ημέρας από την Προς Εβραίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου και συγκεκριμένα στο χωρίο “ ισχυράν παράκλησιν έχωμεν οι καταφυγόντες κρατήσαι της προκειμένης ελπίδος “. Η ελπίδα αυτή είναι ο ίδιος ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός. Μας προκαλεί ο Απόστολος των Εθνών να κρατήσουμε την ελπίδα μας, πάνω στην οποία στηρίχθηκε ο Γενάρχης Αβραάμ.
Σήμερα εμείς, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος, καλούμαστε να κρατήσουμε την ελπίδα μας στο Χριστό και μόνο σε Εκείνον, να κρατήσουμε την ιδιοπροσωπία μας, την χριστιανική μας ταυτότητα δηλαδή, που έχουμε χάσει λόγω της παγκοσμιοποιήσεως. Τέλος καλούμαστε να κρατήσουμε τη δημιουργικότητά μας, τα τάλαντα, αυτά που μας έχει δωρίσει ο Θεός. Χρέος μας είναι να τα πολλλαπλασιάσουμε, μοιράζοντάς τα με τους αδελφούς μας εντός της Εκκλησίας. Τότε μόνο θα βιώσουμε τη χαρά της δημιουργικότητας.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ζήτησε από τους πιστούς να συνεχίσουν τον πνευματικό τους αγώνα, με πίστη και ελπίδα στον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό.










Δεν υπάρχουν σχόλια: