Translate

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΊΛΗΣΕ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ

Η Επικοινωνία στα Ιερατικά ζευγάρια

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Κερκύρας, η ομιλία της Ψυχιάτρου κ. Ελένης Καραγιάννη με θέμα : “ Η Επικοινωνία στα Ιερατικά ζευγάρια “, με τη συμμετοχή τόσο των Ιερέων, όσο και των Πρεσβυτέρων τους.
Η κ. Καραγιάννη ανέφερε συγκεκριμένα ότι, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε στις Η.Π.Α με θέμα την ευτυχία, βρέθηκε ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν καλές διαπροσωπικές σχέσεις. Είναι πολύ σημαντικό στη ζωή μας να νιώθουμε πληρότητα. Ευτυχής είναι ο άνθρωπος που αγαπά και είναι δημιουργικός. Στόχος μας δεν είναι μόνο η ευτυχία, αλλά να ολοκληρωθούμε ως άνθρωποι. Η οικογένεια αποτελεί από τη μια μεριά καταφύγιο και από την άλλη ορμητήριο. Καταφύγιο διότι υπάρχει η ασφάλεια και ο σεβασμός της μοναδικότητας του ανθρωπίνου προσώπου και ορμητήριο γιατί εντός της οικογένειας προετοιμάζονται τα παιδιά για να ανοιχτούν προς την κοινωνία, λαμβάνοντας από τους γονείς τα απαραίτητα εχέγγυα. Ο ρόλος των γονέων είναι πολύ σημαντικός. Ένα χαρακτηριστικό της σημερινής εποχής είναι το γεγονός ότι πλέον δεν μαθαίνουν μόνο τα παιδιά από τους γονείς, αλλά και οι γονείς από τα παιδιά. Ακόμη η ελευθερία που προσφέρουν οι γονείς στα παιδιά συνεπάγεται με την ευθύνη, κατέληξε η κ. Καραγιάννη.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος αφού ευχαρίστησε την κ. Καραγιάννη, υπογράμμισε τις δυσκολίες που ανακύπτουν ιδιαιτέρως σήμερα στη ζωή των Ιερέων, με τις διάφορες ανακατατάξεις που συντελούνται παγκόσμια, αλλά και στην πατρίδα μας, που ο θεσμός της οικογένειας βάλλεται πανταχόθεν και προβάλλονται νέοι τρόποι ζωής, νέα πρότυπα για τη νεολαία μας ξενικά, που αλλοτριώνουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων και δεν έχουν καμμία σχέση με τις παρακαταθήκες που μας παρέδωσαν οι πατέρες μας, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: