Translate

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ


Την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, στις 11.00, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως o Σεβασμιώτατος εισηγητής προέβαλε τους τρεις κύριους τρόπους προετοιμασίας για την εορτή του Πάσχα, οι οποίοι συνίστανται στην ενεργό συμμετοχή στις εκτενείς ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον αγώνα κατά των παθών και την καλλιέργεια των αρετών και στην πνευματική μελέτη. Εν συνεχεία ανέπτυξε μια επίκαιρη ομιλία του οσίου Εφραίμ του Σύρου, η οποία αναφέρεται στον εν τω Σταυρώ ληστή και κάνει σύγκριση μεταξύ δύο ληστών. Ο πρώτος είναι ο Αδάμ, ο οποίος «λήστεψε» τον απαγορευμένο καρπό και έδρεψε όλες τις συμφορές και τον θάνατο. Ο δεύτερος είναι ο εκ δεξιών του Κυρίου σταυρωθείς ληστής, ο οποίος την τελευταία στιγμή «λήστεψε» τον παράδεισο. Οι δύο αυτοί ληστές όμως, βλέπουμε ότι ενυπάρχουν μέσα μας. Καλούμεθα λοιπόν να μιμηθούμε την καλή προαίρεση του ευγνώμονος ληστού και να αποφύγουμε την αυθάδη επιθυμία του πρώτου Αδάμ, προκειμένου να γίνουμε μέτοχοι των αγαθών της αναστάσεως.
Μετά την ομιλία ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση επί του θέματος με το ακροατήριο, ενώ ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωήλ ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο ιεράρχη για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεώς του και την εποικοδομητική εισήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: