Translate

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ο Σεβασμιώτατος στους Παξούς


Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μετέβη στο νησί των Παξών, όπου το πρωί τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Χαραλάμπους, την οποία παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των σχολείων του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση των μαθητών στο Ποτήριον της Αγάπης.
Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην παρουσία του Θεού στην εποχή μας, σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι έχουν πάθει σύγχυση, που αποτελεί απόρροια της απομάκρυνσή τους από το Χριστό. Ο Σεβασμιώτατος παρομοίασε τη σημερινή σύγχυση, με την περίοδο της ανοικοδομήσεως του Πύργου της Βαβέλ. Και τότε οι άνθρωποι αποκομμένοι από το Θεό, είχαν μόνο μέλημά τους να Τον φθάσουν, χωρίς όμως τη βοήθεια του Ιδίου του Θεού. Ειδωλοποίησαν δηλαδή και λάτρευσαν τον εαυτό τους.
Καλούμαστε λοιπόν να μείνουμε κοντά στον Ουράνιο Πατέρα μας, αφού μόνο μέσω Εκείνου, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε τα σχολεία, όπου είχε εποικοδομητικό διάλογο με τους καθηγητές, συζητώντας τις διάφορες δυσκολίες που ανακύπτουν εντός του σχολικού περιβάλλοντος.
Το βράδυ της Παρασκευής ο Μητροπολίτης Κερκύρας χοροστάτησε στην Ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος, που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, στο Γάϊο.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε το νόημα της Σαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, που είναι μόνο η Αγάπη. Έμπλεος ο Τριαδικός μας Θεός από αγάπη, παρότι το πλάσμα Του Τον αρνήθηκε, έρχεται στον κόσμο, λαμβάνει την ανθρώπινη σάρκα και την αγιάζει. Με την Ανάληψή Του ο Χριστός τοποθετεί τον άνθρωπο στα Δεξιά του Πατρός και έτσι ο άνθρωπος μετέχει στη Θεότητα.
Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος ανέλυσε το στίχο από τους Χαιρετισμούς : “ Ξένον τόκον ιδόντες, ξενωθώμεν του κόσμου “, όπου καλούμαστε εμείς σήμερα να αποξενωθούμε από το αντίχριστο πνεύμα της εκκοσμίκευσης που επικρατεί, κρατώντας δέσμιο το σύγχρονο άνθρωπο, στη σκλαβιά του εγωϊσμού, της ηδονής και της έπαρσης ενώπιον του Αγίου Θεού. Χρειάζεται λοιπόν να μεταθέσουμε το νου και την καρδιά μας στον Ουρανό, σημείωσε τέλος ο Σεβασμιώτατος.











Δεν υπάρχουν σχόλια: