Translate

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Οι Δ’ Χαιρετισμοί στη Λευκίμμη




Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Οδηγήτριας στη Λευκίμμη.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο όραμα που είχε ο Προφήτης Ησαϊας, βλέποντας στο κατώφλι του Ναού του Σολομώντος να αναβλύζει νερό. Αυτό το νερό όσο προχωρούσε στα ενδότερα γινόταν ρυάκι και μετά ποταμός. Το όραμα αυτό ήταν η προτύπωση της Παναγίας μας, της ταπεινής κόρης της Ναζαρέτ που προετοιμάστηκε πνευματικά ώστε να γίνει η μητέρα του Θεού. Είναι εκείνη η Οποία πόνεσε όταν είδε τον Υιό Της επί του Σταυρού και διήλθε ρομφαία στην καρδιά Της, αλλά και είδε πρώτη τον Αναστημένο Χριστό. Η Παναγία μας, δια του Ιησού Χριστού άρδευσε τη γη και ολάκερη η ανθρωπότητα ποτίστηκε από τη Χάρη του Θεού.
Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος σημείωσε ότι σήμερα μόνο δια της Χάριτος του Τριαδικού μας Θεού μπορεί η ανθρωπότητα να υπάρχει. Δυστυχώς οι σύγχρονοι άνθρωποι ζώντας με τον εγωισμό, τη φιληδονία, και την πλεονεξία, διώχνουν τον Παράκλητο από τη ζωή τους. Ο Χριστός και η Παναγία ζητούν από εμάς την προαίρεσή μας, την αγάπη μας και την αφοσίωσή μας.
Εν κατακλείδι ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε την εσωτερική μας ανακαίνιση, την μετάνοιά μας και τότε θα γίνουμε μέτοχοι των ουρανίων δωρεών του Κυρίου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: