Translate

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Κυριακή του Σπορέως στην Κέρκυρα

 Στην ενορία της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Άνω Γαρούνα στη Μέση Κέρκυρα, λειτούργησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, μαζί με τον ακούραστο και δημιουργικό εφημέριο της ενορίας π. Γεώργιο Φαγογένη, ο οποίος εργάζεται άοκνα.

Μαζί με τον σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν και ο αρχιδιάκονος π. Χριστόδουλος Τριαντάφυλλος και ο δευτερεύων διάκονος π. Ανδρεάς Γκιόκας. Κατά τη Θεία λειτουργία ο σεβασμιώτατος τέλεσε και το σαρανταήμερο μνημόσυνο ενός εκ των επιτρόπων, ο οποίος αιφνιδίως εκοιμήθη, και ήτο σεβαστός για όλη την ενορία από το έργο το οποίον προσέφερε μαζί με τον π. Γεώργιο. 

Στην ομιλία του, ο σεβασμιώτατος ανέλυσε την γνωστή ευαγγελική περικοπή του σπορέως, κάνοντας λόγο στο εκκλησίασμα για την ανάγκη στην εποχή μας της καρποφορίας του λόγου του Θεού στις άνηκμες ψυχές που έχουν πνευματικές αναζητήσεις. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν χάσει την ελπίδα τους και την απαντοχή τους από τα εφήμερα και όσα τους προσφέρονται από την κοινωνία, η οποία δήθεν έχει προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες για την κατάρτιση τους και την προαγωγή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Παρά ταύτα, εάν δε συνεργαστεί η εκκλησία, η οικογένεια και η παιδεία της πατρίδας μας, τα νιάτα ολοένα και θα μαραζώνουν από την απουσία της Χάριτος του θεού στις καρδιές τους.

Ο σεβασμιώτατος κάλεσε σε μια συστράτευση τους γονείς για να μπορέσουμε μαζί με την εκκλησία να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας και να τους δώσουμε ουσιαστικό μήνυμα για την ζωή τους. Μήνυμα ελπίδος, που θα ανασυγκροτήσουν τη ζωή τους. Και τούτο για να συμβεί, χρειάζεται η σύγχρονη οικογένεια επανευαγγελισμό και ανασυγκρότηση, έπειτα από όλες τις επιθέσεις που έχει δεχτεί από τα ρεύματα τα οποία έχουν πνεύσει από την Δύση, και έχουν ισοπεδώσει την σύγχρονη οικογένεια με τις εκκοσμικευμένες προτάσεις, τις οποίες δυστυχώς, η κοινωνία μας αποδέχτηκε και ζει έξω από την χάρη του θεού, μια εκκοσμικευμένη ζωή.










Δεν υπάρχουν σχόλια: