Translate

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στον Μητροπολίτη Κερκύρας

 Το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Οκτωβρίου 2022, στο επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Κερκύρας, η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, που βρέθηκε στην Κέρκυρα προκειμένου να ενημερωθεί και να διευθετήσει ζητήματα τα οποία ανέκυψαν στο γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, καθώς και να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην Εθνική Επέτειο της 28ΗΣ Οκτωβρίου.

Την κ. Γκάγκα συνόδευε ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Γκίκας και συνεργάτες από το Υπουργείο Υγείας. Η κ. Υπουργός ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο για το πρότυπο προνοιακό έργο, το οποίο συντελείται από την Ιερά Μητρόπολη, και τα εν γένει τρέχοντα εκκλησιαστικά θέματα, τα οποία άπτονται με τα κοινωνικά και προνοιακά του νησιού μας. Επίσης της ενημέρωσε για την ανέγερση του Ιερού Ναού που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου, και τον οποίο ανεγείρει με προσωπική φροντίδα ο Σεβασμιώτατος, και με δαπάνες ομοίως της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Ναός είναι αφιερωμένος στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη και στον Άγιο Λουκά Συμφερουπόλεως τον Ιατρό, και έχει σκοπό να εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες του νοσοκομείου.

Σε πολύ θερμό και εγκάρδιο κλίμα αντάλλαξαν απόψεις, και ο Σεβασμιώτατος προσέφερε αναμνηστικά δώρα στην αξιότιμη κ. Υπουργό, μια εικόνα του Προστάτου της Νήσου Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς και τον επετειακό τόμο που είναι αφιερωμένος στο Ιερό προσκύνημα του αγίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: