Translate

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Δοξολογία για την εορτή της Αστυνομίας στην Κέρκυρα

Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, που είναι ταυτόχρονα και προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας, εορτάστηκε με λαμπρότητα στην πόλη της Κέρκυρας.

Στο αστυνομικό μέγαρο όπου υπάρχει το ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου και που ιδιαίτερα φρόντισε για τον εξοπλισμό και τον καλλωπισμό του η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον υπεύθυνο ιερέα των σωμάτων ασφαλείας όπου έχει οριστεί από την ιερά Μητρόπολη.

Στη συνέχεια και περί την ενδεκάτην ώρα, ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Αρχηγού της αστυνομίας τέλεσε την Δοξολογία και την αρτοκλασία προς τιμή του αγίου Αρτεμίου, παρόντων όλων των διοικητών και αξιωματικών, αρχιφυλάκων και αστυφυλάκων της περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και της διεύθυνσης του Νομού Κερκύρας. 

Παρόντες ήσαν ο υποστράτηγος κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος και ο γενικός διευθυντής αστυνομίας Κέρκυρας κ. Σπυρίδων Σκολαρίκης, εκπρόσωποι όλων των στρατιωτικών, πυροσβεστικών αρχών και του ναυτικού σταθμού.

Επίσης παρέστησαν η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα με τους αντιπεριφερειάρχες, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κα Μερόπη Υδραίου με τους αντιδημάρχους, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός, ο Βουλευτής Κέρκυρας κος Δημήτριος Μπιάκης, εκπρόσωποι της ένωσης των συνταξιούχων αστυνομικών και άλλων φορέων της Κέρκυρας. 

Η Δοξολογία έγινε στον προαύλιο χώρο του αστυνομικού μεγάρου, και μετά το πέρας ο σεβασμιώτατος ευχήθηκε να έχουν την σκέπη του Θεού, με τις πρεσβείες και την προστασία του Αγίου Αρτεμίου, όλοι οι αστυνομικοί οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στην υπηρεσία της έννομης τάξης της Πατρίδας μας.

Ιδιαίτερη δε μνείαν έκανε για όλους εκείνους οι οποίοι έφυγαν την ώρα του καθήκοντος.

Στο τέλος ανεγνώσθη ημερησία διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, και χαιρετισμό έκανε ο Υποστράτηγος κ. Αθανασόπουλος, απευθυνόμενος τόσο στους προσκεκλημένους όσο και στους άνδρες της Αστυνομίας. Μετά δε ταύτα, παρετέθη δεξίωση εκ μέρους της Αστυνομίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια: