Translate

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΙΑΠΑΔΩΝ

Στην πανηγυρίζουσα ενορία Αγίας Αναστασίας Λιαπάδων λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος, αφορμώμενος από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως, τόνισε ότι το γεγονός της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού χρειάζεται την πίστη μας για να το κάνουμε αποδεκτό. Παράδειγμα πίστεως είναι ο σώφρων Ιωσήφ, ο οποίος αποδέχθηκε το θέλημα του Θεού και παρέλαβε την Υπεραγία Θεοτόκο, παρά την αυστηρότητα του μωσαϊκού νόμου που όριζε ότι η γυναίκα που έμενε έγκυος από άλλον πλην του ανδρός της έπρεπε να λιθοβοληθεί.

Οι προπάτορες του Χριστού δεν λαμβάνουν αξία αφ’ εαυτού των, αλλά επειδή κοινώνησαν την ζωή από τον Θεό και Αυτός τους δίνει νόημα και καταξίωση. Ο Θεός είναι όπως ο ήλιος που δίνει φως στους άλλους πλανήτες. Οι άνθρωποι που κοινωνούν τον Θεό φωτίζονται από Αυτόν. Επομένως, για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, καλούμαστε να ζήσουμε με καθαρότητα στην καρδιά μας, να αρνηθούμε το μίσος, την αμαρτία, την αυτοκαταστροφή, την κακία εις βάρος του πλησίον, την φαυλότητα.

Αυτή είναι η οδός των αγίων, όπως της αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, της προστάτιδος και της σκέπης της ενορίας, η οποία νίκησε τα δηλητήρια του κόσμου και της αμαρτίας, το μίσος, την φιληδονία, τον εγωισμό, αγάπησε τον Χριστό, παραμύθησε τους φυλακισμένους, προσέφερε την γιατρειά στους αρρώστους, προσέφερε τα χρήματα της πατρικής περιουσίας, δίδαξε την αλήθεια και οδήγησε τους ανθρώπους στο να γνωρίσουν τον αληθινό Θεό.

Ο κ. Νεκτάριος έκλεισε τις σκέψεις τους προτρέποντας τους πιστούς να αποκομίσουν πνευματική ωφέλεια από τις άγιες ημέρες των εορτών και να κρατήσουν τα δώρα της πίστεως ως πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη. Ας συντονίσουμε την ζωή μας με το θέλημα του γεννηθέντος Ιησού Χριστού, προσβλέποντας στα πρόσωπα των αγίων!


 



 


 

 





 
 

 


 












 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: