Translate

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το πρωί της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την θεία λειτουργία στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, με την ευκαιρία του τριήμερου εορτασμού της μνήμης του Αγίου.

Κατά την θεία λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Σπυρίδωνα Τσιώλη, εγγάμου, καταγόμενου από την Καστανιά Κέρκυρας.

Προσφωνώντας τον νεοχειροτονούμενο ο Μητροπολίτης Κερκύρας του επεσήμανε ότι ζούμε σε μία εποχή με πολλές αμαρτίες και γι’ αυτό δεν πρέπει να μένουμε μόνο στην εξωτερική όψη του σχήματος της ιερωσύνης, αλλά να την ζούμε στο βάθος της ύπαρξής μας. Η μονιμότητα του πνευματικού βιώματος καθιστά την ιερωσύνη αληθινό χάρισμα για τον κληρικό. Ο λαός του Θεού λαμβάνει βεβαίως την χάρη, όμως ο κληρικός οφείλει να αναζωπυρώνει το χάρισμά του και να το καθιστά μόνιμα ενεργό και εδώ ο εαυτός μας είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος.

Αφορμώμενος από έναν λόγο του αποστόλου Παύλου ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τον νεοχειροτονούμενο να είναι καλός προεστώς πρώτα στο σπίτι και την οικογένειά του, για να μπορεί να είναι ηγέτης στην ενορία και τον λαό του Θεού. Επεσήμανε ότι ο νεοχειροτονούμενος μεγάλωσε ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας, κάτι που σημαίνει ότι έχει ζήσει την κοινοτική εμπειρία και την αγάπη που η Εκκλησία ζητά και χρειάζεται, με συνέπεια στην αποστολή του, τα βιώματά του να τα διοχετεύσει στο ποίμνιο που ο Θεός σύντομα θα του εμπιστευθεί.

Τέλος, ο κ. Νεκτάριος του τόνισε ότι δεν πρέπει να απογοητευτεί από τους ποικίλους πειρασμούς, τόσο τους εξωτερικούς όσο και τους εντός της Εκκλησίας. Να τους προσπερνά με το έργο του, αλλά και με την προσευχή και την υπομονή, μιμούμενος το πνεύμα της ταπεινώσεως και της αγάπης που ο άγιος Σπυρίδων είχε και μας διδάσκει.

Στον εσπερινό της 12ης Δεκεμβρίου 2019 ο κ. Νεκτάριος, απευθυνόμενος στους πιστούς που περίμεναν με υπομονή να χαιρετίσουν τον Άγιο, τους ζήτησε να μιμηθούν στην ζωή τους το φιλάνθρωπο του αγίου, την αγάπη και την προσφορά του στον πλησίον, να μην απογοητεύονται από την αλλοτρίωση των καιρών μας, αλλά με εμπιστοσύνη στον Θεό και τους αγίους να προχωρούν μπροστά κατά το ήθος της Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνος παρέμεινε ανοιχτός και καθόλη την νύχτα, ενώ πλήθος πιστών συμμετείχε στις ιερές ακολουθίες και συνωστίστηκε για να προσκυνήσει τον Άγιο!





















 




















Δεν υπάρχουν σχόλια: