Translate

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΛΑΤΥΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ


Σε κλίμα προσευχής, συγκίνησης και αληθινής χαρμολύπης έγινε στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας στην Κέρκυρα το μεσημέρι της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2019 η ταφή του μακαριστού Κερκυραίου κληρικού και καθηγητού Πανεπιστημίου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Μεταλληνού, του θεολόγου που έδωσε ορθόδοξη μαρτυρία ζωής. Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας στην κατάμεστη από πλήθος κόσμου μονή ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο μακαριστός π. Γεώργιος συνδύασε τρεις ιδιότητες. Υπήρξε ιερέας και λειτουργός του Θεού, δηλαδή άνθρωπος προσευχής και αληθινός θεολόγος, διότι μόνο όταν προσεύχεται ο θεολόγος είναι αληθής, κατά τον άγιο Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό. Υπήρξε άριστος δάσκαλος, διότι δεν έμεινε μόνο στην γνώση την οποία κατείχε όσο κανείς, αλλά μετέδωσε αυτήν την γνώση με πολλή αγάπη προς τους φοιτητές του, οι οποίοι διείδαν στο πρόσωπό του τον πνευματικό άνθρωπο, αυτόν που άνοιξε δρόμους στην εμπειρία του μυστηρίου της πίστεως και της Ορθοδοξίας, αυτόν που με αγάπη και ταπεινότητα ήταν πάντοτε κοντά τους και έκανε όλους να ξαναδούνε την παράδοση της πίστεώς μας όπως πραγματικά είναι. Τέλος, υπήρξε ομολογητής της πίστεως στους δύσκολους καιρούς μας. Αγάπησε την πατρίδα μας, την Ορθοδοξία, την αλήθεια, τον Χριστό και έδωσε αγώνες ώστε να μείνουν ακαινοτόμητες οι αλήθειες της πνευματικής μας παραδόσεως, όταν στην πατρίδα μας η αλήθεια έχει τεθεί εν διωγμώ από όσους έχουν ξεχάσει το ποιοι είμαστε οι Έλληνες.

Είναι χρέος όλων μας να συνεχίσουμε τον αγώνα του π. Γεωργίου, ιδίως όλων όσων υπήρξαν μαθητές του και φοιτητές του. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την πολύχρονη γνωριμία με τον π. Γεώργιο, τον θαυμασμό προς το πρόσωπό του, ενώ τόνισε την βεβαιότητά του ότι από το ουράνιο θυσιαστήριο, μαζί με τον μακαριστό γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας, καθώς έφυγαν για τον ουρανό ο ένας μετά τον άλλον, θα προσεύχονται για όλους μας. Τόνισε ακόμη την οικογενειακή καταξίωση του π. Γεωργίου, την συμπαράσταση που η πρεσβυτέρα του Βαρβάρα και τα παιδιά του Δημήτρης, Αγγελική και Θεόδωρος του προσέφεραν, αλλά και την συνέχεια του έργου του που και αυτοί επωμίζονται.

Ο κ. Νεκτάριος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κερκυραϊκή γη υποδέχεται στα έγκατά της τον π. Γεώργιο. Εκεί που γεννήθηκε και ανατράφηκε, εκεί είναι και η τελευταία του κατοικία και αυτό δείχνει την αγάπη του για τη Κέρκυρα.

Σύντομο λόγο απηύθυνε και η Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, η οποία επεσήμανε το ταπεινό φρόνημα, την αγάπη και τις αξίες που ο π. Γεώργιος πρέσβευε στη ζωή του και που κατέστησαν και την Κέρκυρα περήφανη για το άξιο τέκνο της.

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε στην συνέχεια η ταφή, στην οποία ο Μητροπολίτης Κερκύρας και οι οι ιερείς έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη»!



























 











Δεν υπάρχουν σχόλια: