Αφήστε μας την ηλ. διεύθυνση για να λαμβάνετε περισσότερες ειδοποιήσεις

Translate

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΡΑΧΤΑΔΩΝ

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ραχτάδων στην Βόρεια Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς το εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος, εξ αφορμής του αποστολικού αναγνώσματος της ημέρας, επεσήμανε ότι για την Εκκλησία μας δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον άντρα και την γυναίκα, διότι όλοι είμαστε εικόνες Θεού. Δεν υπάρχει ξενοφοβία. Υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν να είναι κοντά στον Θεό και άνθρωποι εχθροί της πίστεως, αλλά αυτό είναι επιλογή του καθενός μας. Μέσα στο πνεύμα της Εκκλησίας ζούμε το μεγαλείο του να μην ξεχωρίζει ο άνθρωπος. Όλοι είμαστε αδελφοί. Κανείς δεν υπερέχει, κανείς δεν είναι κατώτερος.

Η Αγία Βαρβάρα είχε αποκτήσει ανδρεία πνεύματος, στηριγμένη στην χάρη του Θεού. Δεν ήταν η φύση της που την έκανε ισχυρή, αλλά η πίστη της. Ομολόγησε τον αληθινό Θεό. Διέγραψε την ισχύ των κινδύνων. Έδωσε το αίμα της υπέρ της πίστεως και της ομολογίας. Πρόβαλε την πίστη και την θυσία. Το μαρτύριο του αίματός της, όπως και το μαρτύριο όλων των αγίων βοά στους αιώνες μπροστά στο υπερουράνιο θυσιαστήριο, όπως αναφέρει ο ευαγγελιστής Ιωάννης στην «Αποκάλυψη». Θα συγκριθούμε εμείς με αυτό το μαρτύριο. Θα κρίνουμε και θα συγκρίνουμε τον εαυτό μας, όταν θα βλέπουμε να υστερούμε έναντι της ομολογίας, έναντι της πίστεως, έναντι της λατρείας, έναντι της τηρήσεως των καθηκόντων μας έναντι του Θεού και έναντι των συνανθρώπων μας.

Ο κ. Νεκτάριος έκλεισε τις σκέψεις του λέγοντας ότι ζούμε σε μία εποχή κρίσεως, σε μία εποχή αλλοίωσης της ιστορίας και της ταυτότητάς μας. Η πνευματική κρίση δεν περνά, δεν θεραπεύεται, διότι μας απομακρύνει από τον Θεό. Μας κάνει να πιστεύουμε μόνο στον εαυτό μας. Η Αγία Βαρβάρα μας καλεί να ανανεώσουμε την ζωή μας. Να επιστρέψουμε στον Θεό και να θυμόμαστε τις ευεργεσίες του Θεού έναντί μας.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης. Δεν υπάρχουν σχόλια: